Широкоформатен сублимационен печат

Широкоформатен сублимационен печат

B6AC61F6

Описание

 

Сублимация

Сублимационен печат върху текстил. Платове за спортни екипи, хавлии, полари, платове за бански, знамена, кухненски текстил, чадъри,  и мн. др.  

Максимална ширина 1650мм

Сублимацията е процес, при който се използва топлина и определен натиск чрез термо преса, за да се пренесе мастило от разпечатката върху материали като пластмаса, картон, хартия, или плат. При сублимацията мастилата преминават от твърдо в газообразно състояние без да минава през течна фаза.

Сублимационен печат (сублимация) е технология за дигитален печат, при който може да се отпечатват пълноцветни изображения върху полиестерни и полимерни продукти. Процесът обикновено се използва за отпечатване на платове за облекло, знамена, банери, хавлиени кърпи, ленти за баджове, кухненски текстил, покривки, спално бельо, декоративен текстил рекламен текстил, кухненски престилки, възглавници, пердета, бански костюми, спортни екипи, торби от плат, както и други нетекстилни продукти, като например капаци за мобилни телефони, плакети, чаши, пъзели, алуминиеви табели, баджове и други предмети със сублимационна повърхност.

В сублимациония печат, се принтира върху трансферна сублимационна хартия чрез със специални сублимационни мастила и печатащата глава на водна база. Мастилото се нанася върху хартията която се използват за следващия етап на процеса печат чрез сублимация. След създаването на дизайн и отпечатан върху трансферна сублимационна хартия, тя се поставя на топлинна преса заедно с материала за сублимиране.

За да прехвърлите изображението от хартията към основата се изисква натиск съчетано с топлинна енергия, която трябва да е правилна комбинация от време и налягане. Чрез термо преса се прилага тази специална комбинация, която може да се промени в зависимост от материла за трансфер след което сублимационните мастила на молекулярно ниво се пренасят върху заложения предмет. Най-често срещаните мастила за сублимя се активират при 180 градуса по целзии. Въпреки това, обикновено се препоръчва за оптимален цвят температура около 200 градуса.

Крайният резултат от процеса сублимация е постигането на отпечатъци с висока резолюция, с мнго по добро качество сравнено с други техники като ситопечат и директен печат. Отпечатаните дизайни няма да се напукат, обелят или да избледнеят при нормални условия.